Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is al duizenden jaren oud en is gebaseerd op het concept van energiebanen in het lichaam, ook wel meridianen genoemd, waarlangs levensenergie of “qi” stroomt.

Acupunctuur is een techniek waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten, de meridianen, worden ingebracht.

De acupunctuurnaalden waarmee gewerkt wordt zijn heel dun. Doel hiervan is om de energie beter te laten stromen in de energiebanen van het lichaam om de balans te herstellen en eventuele blokkades op te heffen. Uiteindelijk streven we ernaar dat het zelfhelend vermogen van het lichaam deze taak overneemt, zodat verdere behandeling niet meer nodig is. Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie.

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak voeren we een kennismakingsgesprek. In dit gesprek probeer ik een duidelijk beeld van uw klacht(en) en uw medische achtergrond te krijgen. Daarna volgt tijdens deze afspraak een pols- en tongonderzoek, gevolgd door een korte behandeling.

Aan de hand van de bovenstaande bevindingen maak ik een dossier aan en stel ik een behandelplan op. Alle gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld.