Voetreflex therapie

Voetreflexologie is een behandelmethode die reflexpunten in de voeten stimuleert om reacties in het lichaam op te wekken. Door het hele lichaam lopen energiebanen, die contactpunten hebben op de voeten. Sommige energiebanen beginnen op de voet, anderen eindigen op de voet.

Door middel van drukpuntmassage worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Voetreflexologie harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

Reflexzonetherapie is afgeleid van een oude massage die gebaseerd is op de energie doorstroming van het lichaam. In de tijd van de oude Egyptenaren en de Noord Amerikaanse indianenstammen was een soort reflexzone massage al bekend. Zij wisten dat ziekte disharmonie veroorzaakt en de vrije stroom van energie belemmert. Ze gebruikten een soort drukpunt massage op handen en voeten om de doorstroom van energie te herstellen. Ook in China en India is men bekend met de energie stromingen van het lichaam en wordt reflexzone massage al duizenden jaren in het dagelijks leven toegepast.

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak voeren we een kennismakingsgesprek. In dit gesprek probeer ik een duidelijk beeld van uw klacht(en) en uw medische achtergrond te krijgen. Daarna volgt tijdens deze afspraak een voetonderzoek en korte behandeling.

Aan de hand van de bovenstaande bevindingen maak ik een dossier aan en stel ik een behandelplan op. Alle gegevens worden natuurlijk vertrouwelijk behandeld.

Over het algemeen zijn 6 tot 10 behandelingen voldoende om uw klacht te verhelpen of te verlichten. Voorafgaand aan elke massage vraag ik u welke reactie of verandering u hebt ervaren op de vorige massage.

Tijdens de massage kunt u het best makkelijk zittende kleding dragen, zodat de onderbenen tot en met de knieën gemasseerd kunnen worden.

Babyreflexologie

Babyreflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie. De voetjes van je baby zijn ingedeeld in verschillende zones. Door middel van het masseren van deze zones met de vingertoppen of (milde) druk van de duim kun je naast ontspanning en het creëren van verbondenheid ook klachten en symptomen van baby’s verlichten, vergemakkelijken en zelfs oplossen. Babyreflexologie kan gebruikt worden vanaf 4 weken.

Symptomen die verlicht kunnen worden bij babyreflexologie zijn:

 • Obstipatie
 • Krampjes
 • Harde ontlasting
 • Winderigheid
 • Astma
 • Neusverkoudheid
 • Slecht doorslapen
 • Slecht inslapen
 • Huidproblemen
 • Oorpijn
 • Klachten bij tandjeskrijgen

Een babyreflexologie behandeling is korter dan een behandeling bij volwassenen, afhankelijk van de leeftijd en/of klacht. Babyreflexologie werkt erg snel, omdat baby’s nog geen jaren tijd gehad hebben om afvalstoffen op te bouwen; hierdoor reageren baby’s sneller.